Κείμενο κάλεσμα στις δίκες των στελεχών της Χ.Α. (20/4/15)

[Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε σε λαικές αγορές στον Άλιμο και στο Παλαιό Φάληρο]

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την ολοένα και μεγαλύτερη εξαθλίωση των λαϊκών και εργατικών στρωμάτων, ο φασισμός στην Ευρώπη, αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα μέσα από τη Χρυσή Αυγή, βρήκε εύφορο έδαφος για να χτυπήσει τους αδύναμους και όσους αντιστέκονται. Τρανταχτά παραδείγματα, χωρίς να είναι τα μοναδικά, είναι η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του Σεχζάτ Λουκμάν, οι δολοφονικές απόπειρες στους ναυτεργάτες του Περάματος και του μαθητή από το Π. Φάληρο, αλλά και οι αμέτρητες επιθέσεις σε μετανάστες.

Η Χρυσή Αυγή, αν και προσπάθησε να κρύψει με νύχια και με δόντια τις νεοναζιστικές της πεποιθήσεις και το βαθιά συστημικό της χαρακτήρα, οι επίσημες τοποθετήσεις της αλλά και η δράση της αποδεικνύουν το αντίθετο. Είναι γνωστή η υποστήριξη από μέρους της καθεστώτων όπως εκείνων του Χίτλερ, του Παπαδόπουλου και του Μεταξά. Διαχρονικά, το μόνο που κάνουν είναι να προωθούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον πραγματικό εχθρό, το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο και προσπαθώντας να διαχωρίσουν την εργατική τάξη με βάση ψευτοδιλήμματα του τύπου Έλληνες ή μετανάστες, Χριστιανοί ή μουσουλμάνοι, ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι. Για παράδειγμα, η δημιουργία γραφείων εύρεσης εργασίας μόνο για Έλληνες που τροφοδοτεί τις επιχειρήσεις με φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς καθόλου δικαιώματα. Παράλληλα, παίζουν ενεργό ρόλο στην καταστολή εργατικών και κοινωνικών αγώνων, όπως την απεργία στο ΜΕΤΡΟ και τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Τελικά, όχι μόνο δεν αποτελούν την αντι-συστημική δύναμη που ευαγγελίζονται ότι είναι, αλλά το μόνο που έχουν κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής τους παρουσίας είναι να υπερψηφίζουν διατάξεις υπέρ των εφοπλιστών και του ξεπουλήματος της δημόσιας περουσίας και να κάνουν κολλητιλίκια με στελέχη της ΝΔ (βλ. Μπαλτάκος), που μέχρι πριν τους κατηγορούσαν ως εθνικούς προδότες.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Χρυσή Αυγή βάδιζε μαζί με το κράτος και την τότε κυβέρνηση, η εγκληματική της δράση από ένα σημείο και μετά δεν συνέφερε την κυβέρνηση. Ο ίδιος ο λαός αντέδρασε στην ανοχή που επεδείκνυε η κυβέρνηση απέναντι στους φασίστες και ο κόσμος κινήθηκε προς πιο ριζοσπαστικές κατευθύνσεις. Έτσι, αμέσως μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προφυλακίσει στελέχη της. Το τι συνέβη από ‘κεί κι έπειτα (αποφυλάκιση τους μετά τη λήξη του 18μηνου, κωλυσιεργεία στο σχηματισμό δικογραφίας) έδειξε τα όρια του αστικού κράτους και της δικαιοσύνης του (υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση) που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και δεν θέλουν να καταστείλουν και να εξαφανίσουν το φασισμό και το ναζισμό. Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας πρέπει να είναι να καταδικαστούν όλοι οι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες.

Γνωρίζουμε ωστόσο ότι ο φασισμός δεν ξεριζώνεται με δικαστικές αποφάσεις, αλλά με τον οργανωμένο αντιφασιστικό αγώνα στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, ο οποίος θα αμφισβητήσει συνολικά το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Η συνειδητή δράση του καθενός και της καθεμιάς στην πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αναντικατάστατη προκειμένου να εξαφανιστεί το μαχαίρι και η δηλητηριώδης ιδεολογία του Χρυσαυγίτη από τις πλατείες, τα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Δευτέρα 20 Απριλίου στις 08:00 Συγκέντρωση Γρ. Λαμπράκη & Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής)
Πορεία στα Δικαστήρια Φυλακών Κορυδαλλού
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλίμου – Π. Φαλήρου

Screen Shot 2015-03-13 at 3.35.14 PM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *